woensdag 9 december 2015

Volgende grote stap in de ontwikkeling van de Online Bijbel.

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Online Bijbel breekt aan.


Bijna 24 jaar geleden werd Importantia opgericht om een platform te bieden voor de ontwikkeling en het gebruik van de Online Bijbel software in Nederland. Hierin werd nauw samengewerkt met de Online Bible in Canada. De Nederlandse Online Bijbel ontwikkelde zich tot het standaard bijbelsoftware pakket voor de desktop computer. Van floppy disk tot dvd-rom.
 
Drie jaar geleden ontstond een samenwerking met Cross Link Services BV om ook apps te kunnen toevoegen aan de Online Bijbel familie. Het gebruik van deze apps voor iOS en Android heeft een enorme vlucht genomen en het is daarom tijd om een volgende grote stap te zetten. 

Importantia gaat zich de komende jaren geheel richten op de ontwikkeling van bijbelgerelateerde content, die o.a. ook gebruikt kan worden binnen de Online Bijbel applicaties. Cross Link Services BV gaat de Online Bijbel apps en software voortzetten en verder ontwikkelen. De nauwe samenwerking tussen Cross Link Services BV en Importantia blijft bestaan, maar de rol die Importantia hierin speelt verandert. Importantia wil zich geheel toeleggen op de ontwikkeling van geheel nieuwe en kwalitatief goede bijbelgerelateerde content. Cross Link Services wil de Online Bijbel apps en daaraan gekoppelde diensten verder uitbouwen en de gebruikservaring verder ontwikkelen. Om dit te kunnen doen is het nodig dat ook de gebruikersadministratie geheel onder het beheer komt van Cross Link Services. De Online Bijbel abonnees hebben in de loop van 2015 inmiddels de eerste vruchten hiervan kunnen plukken. Zij ontvingen een koppeling hebben tussen het abonnement en de Online Bijbel apps. Er wordt verder gewerkt aan de mogelijkheden die verbonden zijn met deze koppeling. Bovendien is Cross Link Services momenteel bezig met een app voor een volgend operating system: OS X. In de loop van 2016 hoopt Cross Link Services ook deze app te kunnen toevoegen, die grotendeels is gebaseerd op de iOS-app, maar daarin wel een aantal aanpassingen voor gebruik op de Mac-desktops.
 
Vanaf 2016 lopen alle contacten tussen de gebruikers en de Online Bijbel software via Cross Link Services BV. In de komende weken wordt door Cross Link Services aanpassingen gemaakt op de website en zal het administratie-gedeelte verdwijnen op de website van Importantia.

Twee nieuwe bijbelvertalingen beschikbaar voor de Online Bijbel app: Herziene Statenvertaling en Het Boek


De Herziene Statenvertaling en Het Boek zijn beiden beschikbaar voor de Online Bijbel app.

Beide bijbelvertalingen zijn verkrijgbaar als een in-app-aankoop vanuit de Online Bijbel app (Android & iOS).

Online Bijbel abonnee's die beide vertalingen al beschikbaar hebben vanuit het Online Bijbel abonnement behoeven deze bijbelvertalingen niet extra aan te schaffen, maar kunnen ze direct downloaden vanuit de winkel in de app.
Nieuwe downloads voor de Online Bijbel apps

Peshitta_NL

De Nederlandse vertaling van de Peshitta is ook beschikbaar voor de Online Bijbel Apps. Vanuit de winkel kan deze nieuwe module gratis gedownload worden door iedereen die een gebruikersaccount heeft aangemaakt.

Vertaling van het nieuwe testament uit het oude aramees.Thayer's Greek-English Lexicon on the New Testament - unabridged edition


Een belangrijk onderdeel van de Online Bijbel zijn de Lexicons. Er is nu een zeer uitgebreid Grieks Lexicon beschikbaar gekomen: de uitgebreide Thayer's Greek-English Lexicon. Gebruikers van de Online Bijbel apps met een abonnement kunnen deze uitgebreide lexicon nu gratis downloaden vanuit de winkel in de app.

Het Thayer's Greek-English Lexicon is veel uitgebreider dan het standaard Greek-English Lexicon en het Grieks-Nederlands Lexicon.


Laat meer mensen profiteren van de Online Bijbel
  • Kopieer dit artikel en verstuur het per email naar vrienden en bekenden.
  • Plaats een bericht op uw Facebook of Twitter een bericht. Vermeldt www.onlinebibleapp.com
  • Vindt onze facebook-pagina leuk
  • Laat de app aan anderen zien
  • Schrijf uw review van de app


Ondersteun Online Bijbel met uw gift

Het ontwikkelen van een app als de Online Bijbel kost geld. Heel veel geld. Het liefst willen we zoveel mogelijk gratis beschikbaar maken, maar zowel de app als de content kost geld. Zelfs als content al digitaal beschikbaar is, gaan er nog steeds veel arbeidsuren zitten in het ontsluiten van de inhoud. Wij willen optimale kwaliteit bieden. Uw gift wordt daarom zeer op prijs gesteld:

http://www.onlinebible.org/html/dut/donation.htmlOntvang tips en artikelen over de Online Bijbel per email

Het is mogelijk om de artikelen en het nieuwe over de app per email te ontvangen. Schrijf u hiertoe in voor de nieuwsbrief.