vrijdag 16 september 2016

Wat speelde zich af in de Vroeger Kerk? / Wordt de Nieuwe Luther Bijbel vernieuwd?

ONTDEK: Wat speelde zich af in de Vroege Kerk?

In het Patristisch Biografisch Woordenboek kan je het lezenDeze week kwam het Patristisch Biografisch Woordenboek beschikbaar. Dit uitgebreide woordenboek over de Vroege Kerk staat vol biografische gegevens over de Kerkvaders, maar beschrijft ook de ontwikkelingen rond Concilies en dogmatische strijdpunten. Ons geloof en onze kerk zijn er uiteindelijk op gebaseerd. Je ontdekt het "hoe" in dit Patristisch Biografisch Woordenboek.


Verderop in deze nieuwsbrief lees je:
  • hoe je kans maakt op een gratis exemplaar van het boek Beschouwing over de Brief aan de Romeinen
  • over de vernieuwing van de Nieuwe Luther Bijbel
  • en een persoonlijk woord van de uitgever


Patristisch Biografisch Woordenboek

Het Patristisch Biografisch Woordenboek is opgebouwd uit artikelen in alfabetische volgorde met informatie en wetenswaardigheden over de eerste 6 eeuwen van het christendom.

In het Patristisch Biografisch Woordenboek is alle informatie verzameld rondom kerkvaders, belangrijke geschriften en de concilies van de vroege kerk.

Het Patristisch Biografisch Woordenboek is met 2258 pagina's het meest uitgebreide naslagwerk rond de vroege kerk in de Nederlandse taal.

De eerste uitgave verscheen aan het einde van de 19e eeuw. Daarna is geen uitgebreider naslag werk meer verschenen. Omdat de verkrijgbaarheid in druk nogal lastig was, is het Patristisch Biografisch Woordenboek nu opnieuw beschikbaar gemaakt. 

Het Patristisch Biografisch Woordenboek is nu beschikbaar via www.importantia-publishing.nl


Zo maak je kans op een gratis boek

Op Facebook loopt tot 19 september een actie waarbij je kans maakt op een gratis exemplaar van het boek Beschouwing over de Brief aan de Romeinen. Bezoek onze Facebook-pagina en doe mee. Wie weet ben jij de winnaar van deze actie?

Het is de bedoeling dat je de Facebook-pagina van Importantia "liked" en het desbetreffende bericht deelt met je vrienden. Voldoe je aan beide voorwaarden dan maak je kans op een gratis exemplaar van het boek Beschouwing over de Brief aan de Romeinen van Herman C. Voorhoeve.

Via Facebook zullen in de toekomst vaker van deze acties lopen. Als je de Facebook-pagina van Importantia "liked" wordt je via Facebook vanzelf geïnformeerd.


Vernieuwing van de Nieuwe Luther Bijbel

Door de wijde verspreiding van het gratis Online Bijbel Basispakket gebruiken veel mensen de Nieuwe Luther Bijbel. Importantia Publishing wil in 2017 met een revisie komen om een verantwoorde vertaling in omloop te houden. 

Volgend jaar is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. Het moment in 1517 dat Maarten Luther zijn 95 stellingen bekend maakte wordt gezien als het beginpunt van de Hervorming in Europa. Al snel zag Luther het belang van een bijbel in zijn eigen taal. De vertaling van Luther verscheen ook in het Nederlands en onderging door de eeuwen heen de nodige verbeteringen. De laatste revisie werd uitgevoerd door Importantia Publishing. Deze Nieuwe Luther Bijbel verscheen als onderdeel van het gratis Online Bijbel Basis Pakket. 

Door de wijde verspreiding van de Online Bijbel gebruiken steeds meer mensen de Nieuwe Luther Bijbel. In de loop der jaren is de wens ontstaan de tekst van de Nieuwe Luther Bijbel verder te verbeteren zodat een verantwoorde vertaling van de Bijbel in omloop blijft. 

Met gratis verspreiding komt er echter geen geld binnen om een revisie van de tekst te bekostigen. De kosten zijn begroot op € 12.500,-. Op zich geen hoog bedrag voor de revisie van een bijbelvertaling, maar het geld moet wel ergens vandaan komen. Ruim € 5000,- hoopt Importantia Publishing bij elkaar te krijgen middels crowdfunding. Als dat bij elkaar is kan het revisie-project doorgaan. De overige kosten zullen terugverdiend moeten worden uit andere activiteiten. Help je mee dit doel te bereiken? Ondersteun de vernieuwing van de Nieuwe Luther Bijbel met je gift.Een persoonlijk woord van de uitgever

Misschien is het je opgevallen. De opzet van deze nieuwsbrief is veranderd. Voortaan zullen er vaste rubrieken regelmatig terugkeren in de nieuwsbrief. 

Met de overgang van Online Bijbel naar Cross Link Services ben ik in een ander vaarwater terecht gekomen en kan ik mij meer richten op de ontwikkeling van goede bijbelcontent. Ook de vindbaarheid hiervan en betere informatie en achtergronden horen hierbij. 

In februari ben ik daarom begonnen met het opzetten van een nieuwe website voor Importantia Publishing. Die begint nu aardig opgetuigd te raken en wordt steeds vaker gevonden. 

Vervolgens zijn er tal van nieuwe projecten opgestart om goede Bijbelcontent te ontwikkelen. In de laatste nieuwsbrieven en via de website is er al van een paar dingen melding gemaakt.

In de afgelopen weken ben ik begonnen met het brengen van meer regelmaat in de nieuwsbrieven. Misschien heb je het al gemerkt. De nieuwsbrief verschijnt nu één keer per week. 

Deze week heb ik aandacht besteed aan een duidelijkere opzet van de nieuwsbrief met vaste rubrieken. Ik hoop hiermee de herkenbaarheid te bevorderen en jou als lezer te helpen bij het vinden van het meest relevante nieuws. 

Ik sta open voor wensen van jou als lezer. Neem gerust contact op als je graag ziet dat aan iets aandacht wordt gegeven in deze nieuwsbrief. 

een vriendelijke groet van,

Peter van der Schelde
uitgever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten