vrijdag 28 oktober 2016

De Kanttekeningen bij de Bijbel zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen

OVERZICHT: Bijbel met Kanttekeningen

overzicht van verschillende digitale uitvoeringen


Pagina uit de Bijbel
met Kanttekeningen
(oorspronkelijke druk)
De Kanttekeningen op de Statenvertaling geldt in Nederland als één van de meest gebruikte naslagwerken bij de Bijbel. De Kanttekeningen werden oorspronkelijk als vers-voor-vers aantekeningen gepubliceerd bij de Statenvertaling. Ze geven achtergrondinformatie, toelichtingen en vertaalvarianten bij tal van woorden en frases in een bijbelvers.

Importantia Publishing is de uitgever van deze Kanttekeningen bij de Bijbel. De digitale bestanden worden bij Importantia beheerd en onderhouden. In de loop van de jaren heeft Importantia veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de tekst en de bestanden, waardoor er goede applicaties konden worden gemaakt.
Overzicht van verschillende digitale uitvoeringen
 • als BIJBEL+KANT app
 • in de Online Bijbel app
 • in de Plus-editie van het Online Bijbel Basispakket voor Windows
 • in het Online Bijbel Abonnement
 • Een persoonlijk woord van de uitgever


BIJBEL+KANT app

De Bijbel+Kant app brengt de Statenvertaling en de Kanttekeningen bij elkaar in een app voor de iPhone en iPad.

De kracht van de app is dat het je direct in de Statenvertaling met Kanttekeningen brengt. Alles draait om de Statenvertaling en e Kanttekeningen. Zonder verdere afleiding. Je kan volop zoeken en Kanttekeningen raadplegen. Ook zijn de verwijsteksten direct oproepbaar.

De BIJBEL+KANT-app is beschikbaar voor iOS en verkrijgbaar vanuit de Appstore >>>

Voor Android-gebruikers bestaat er een alternatief voor deze app in de vorm van de Online Bijbel app. Stichting Online Bible Europe heeft een handig PDF-document samengesteld waarin uitgelegd wordt hoe de Statenvertaling met Kanttekeningen geïnstalleerd kunnen worden onder de Online Bijbel app. Deze instructies vindt je hier >>>

Een bijzonderheid voor deze app is de interactie met de Online Bijbel app. Als je de BIJBEL+KANT app installeert op je iPhone of iPad en je installeert daarna de Online Bijbel app krijg je de Statenvertaling met Kanttekeningen gratis toegankelijk onder de Online Bijbel app. Bij overstappen van de BIJBEL+KANT app naar de Online Bijbel app hoef je de Kanttekeningen dus niet opnieuw aan te schaffen.

Online Bijbel app

De Statenvertaling met Kanttekeningen zijn verkrijgbaar als in-app-aankoop in de Online Bijbel app voor Android en iOS.

In zekere zin is de Online Bijbel app een verdere ontwikkeling van de Bijbel+Kant app. De werking is bij veel punten identiek. Er zijn een aantal verschillen:


1. De Online Bijbel app is ook voor Android beschikbaar. Er bestaat geen Android-versie van de Bijbel+Kant app, maar de Online Bijbel app is een prima alternatief voor de Android-gebruikers nog.

2. De Online Bijbel app biedt meer mogelijkheden en meer content (andere titels).


De Online Bijbel app is beschikbaar in de App-store (iOS) en de Play-store (Android)

Stichting Online Bible Europe heeft een handig PDF-document samengesteld waarin uitgelegd wordt hoe de Statenvertaling met Kanttekeningen geïnstalleerd kunnen worden onder de Online Bijbel app. Dit doet zij aan de hand van de Android-app, maar de werking onder iOS is globaal hetzelfde. Deze instructies vindt je hier >>>


Plus-editie van het Online Bijbel Basispakket voor Windows

De Plus-editie van het Online Bijbel Basispakket voor Windows is bedoeld voor die mensen die de Statenvertaling met Kanttekeningen wil gebruiken op hun desktop computer.

De Plus-editie is een uitgebreider variant van het gratis Online Bijbel Basispakket voor Windows en biedt als voordeel dat het de Statenvertaling met Kanttekeningen automatisch meeneemt bij de installatie. 

Direct na de installatie kan de Statenvertaling gebruikt worden en kunnen de kanttekeningen geraadpleegd worden. Deze extra kunnen verkregen worden tegen een kleine vergoeding.  


De Plus-editie van het Online Bijbel Basispakket voor Windows wordt verspreid via Gumroad en is verkrijgbaar via de volgende link: https://gum.co/kant_stv

.

Het Online Bijbel Abonnement

De Statenvertaling met Kanttekeningen zitten standaard in het Online Bijbel Abonnement. Bij het Online Bijbel Abonnement krijgt u toegang tot de Kanttekeningen binnen zowel de apps voor Android en iOS als ook in de software voor op de desktop. 

Bovendien kan je de Kanttekeningen ook gebruiken in combinatie met andere naslagwerken bij de Bijbel, zoals bijvoorbeeld de commentaren van Matthew Henry en Dächsel en de Importantia Studiebijbel. Binnen het Online Bijbel Abonnement werk je met al deze studiehulpmiddelen voor een vast bedrag per jaar.Een persoonlijk woord van de uitgever

Deze week heb ik mij bezig gehouden met de gelijkenis van de talenten. Ik blijf dit één van de meest inspirerende gelijkenissen in de Bijbel vinden.

De gelijkenis laat zo duidelijk zien hoe angst iemand er toe kan brengen zijn talenten niet te gebruiken. 

Ook laat het zien dat iedereen die zijn talenten inzet uiteindelijk groeit en daardoor meer talenten krijgt. Dat inspireert mij om te kijken welke talenten ik gekregen heb, daar dankbaar voor te zijn en dan te kijken hoe ik die talenten kan inzetten. 

Doordat ik talenten heb gekregen weet ik dat mijn leven zin heeft en een doel heeft.

Als we andere mensen wijzen op hun talenten en hen aanmoedigen die te gebruiken haalt hen dat uit een isolement, krijgt hun leven zin en krijgen ze de moed hun angst te overwinnen.

Ga er eens voor zitten om op te schrijven wat je allemaal ontvangen hebt aan mogelijkheden. Hoe langer je er voor gaat zitten hoe groter de lijst wordt. Die lijst is een mooi beginpunt om onze Heer te danken dat Hij zo gul is geweest al die mogelijkheden te geven. En als je eenmaal aan de gang gaat met je talent dan ontdek je dat je er eigenlijk nog meer hebt dan je aanvankelijk dacht.  

Deze maand vierde Stichting Hand in Strijen haar vijftigjarig bestaan. De dienende handen van deze stichting hebben hun praktische talenten ingezet voor zoveel zendelingen en anderen. Hun werk laat mij steeds weer zien dat kleine handelingen enorme gevolgen kunnen hebben. In 1990 ontmoette ik Steve van Stichting Hand. Ik vroeg of hij iets van mogelijkheden wist om met de computer de Bijbel te raadplegen. Steve gaf mij een stapeltje diskettes. Die ene simpele handeling zou ongekende gevolgen krijgen. Het bracht mij in contact met Larry Pierce in Canada en daardoor kon ik de Online Bible naar Europa halen. Twee jaar later werd Importantia Publishing geboren. Wat begon met mensen die hun talent inzetten groeide uit tot iets groots. 

Zodra je je talenten gaat inzitten gaat het groeien en vermenigvuldigen. Voor mij is de geschiedenis van de Online Bijbel hiervan het voorbeeld.

een vriendelijke groet van,

Peter van der Schelde
uitgever

1 opmerking:

 1. Superb post about "De Kanttekeningen bij de Bijbel zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen"

  NIOS Admission 10th
  NIOS Admission 12th

  BeantwoordenVerwijderen