vrijdag 18 november 2016

Twee keer achter elkaar een geval van toeval? / Introductie van het Pluspakket

Twee keer toeval, het Pluspakket en Crowdfunding

Via OLB-downloads.org is nu ook het Pluspakket beschikbaar. Gratis content wordt gefinancierd vanuit crowdfunding en tijdens de activiteiten is er sprake van toeval.
  • OLB-downloads.org bijgewerkt / Het Pluspakket
  • Gratis content voor de Online Bijbel
  • Een persoonlijk woord van de uitgever


OLB-downloads.org bijgewerkt / Herintroductie van Pluspakket

https://gum.co/pluspakket
De website met gratis Online Bijbel Windows downloads, www.olb-download.org, is in de afgelopen twee weken bijgewerkt. Op OLB-downloads.org vindt je een gratis Online Bijbel Basispakket en tal van gratis uitbreidingen bij het dit Basispakket.

De aanpassingen die in de afgelopen twee weken hebben plaats gevonden bestaan uit een aanpassing van de informatieve teksten en de toevoeging van het Pluspakket. Dit laatste is een extra dienstverlening om wat extra gemak te bieden voor die mensen die veel willen downloaden en installeren van OLB-downloads.org. Daar wordt dan een paas euro voor gevraagd, maar het scheelt veel tijd en moeite. Bovendien wordt de recent bijgewerkte editie van de Statenvertaling met Kanttekeningen als bonus meegeleverd. Deze zijn niet los verkrijgbaar op olb-downloads.org. 

Het Online Bijbel Pluspakket bestaat al een aantal jaren, maar kwam niet echt onder de aandacht. Je moest echt weten waar je het konden vinden. Door het toe te voegen aan de veelbezochte site www.olb-downloads.org komt het beter onder de aandacht. 

Neem gerust een kijkje op www.olb-downloads.org

Gratis content voor de Online Bijbel

Vanaf het vroege begin in 1992 ontwikkelt Importantia Publishing ook gratis content voor de Online Bijbel. Daar is altijd veel tijd en geld in gaan zitten. Heel erg veel zelfs. Gratis content en Online Bijbel horen bij elkaar.

Niet alle content kan gratis zijn, maar het is altijd het streven geweest ook een flinke hoeveelheid content gratis te bieden.

Als iets gratis is wordt er vaak gedacht dat het geen geld kost. Maar zelfs als het meeste werk door vrijwilligers wordt uitgevoerd (en dat is de eerste vereiste om gratis content betaalbaar te maken) en er geen royalties betaald worden, blijven er tal van kosten over. Zowel eenmalige kosten als ook terugkerende kosten. Zo kost de distributie van gratis content geld - dat moet ieder jaar opnieuw betaald worden. Maar er zijn ook andere steeds terugkerende kostenposten.

Halverwege 2016 zijn wij daarom begonnen met crowdfunding voor verschillende projecten om nieuwe gratis content beschikbaar te maken en bestaande gratis content beschikbaar te houden. De gratis Online Bijbel content die Importantia Publishing ontwikkelt, wordt op verschillende manieren gedistribueerd. Allereerst is er de www.olb-downloads.org website. Daar is alle gratis content terug te vinden voor de Windows versie van de Online Bijbel. Maar Importantia Publishing verstrekt ook veel content aan Cross Link Services BV om dit gratis te verspreiden via de Android en iOS apps van de Online Bijbel. 

Sinds deze week is er een nieuw distributie kanaal voor gratis content bij gekomen. Cross Link Services heeft een Online Bijbel macOS-app beschikbaar gemaakt. Hiermee kan de gratis content die Importantia publiceert dus op vier platformen gebruikt worden (Windows, Android, iOS en macOS).

Om meer gratis content te kunnen bieden lopen er crowdfunding-campagnes via de importantia-publishing.nl website. Wij nemen de vrijheid om deze missionaire activiteit van Importantia af en toe te belichten. Op dit moment heeft vooral het beschikbaar houden van de inhoud in het gratis Online Bijbel Basispakket onze aandacht. Er is jaarlijks € 1000,- nodig om dit pakket beschikbaar te houden. Voor dit project is op dit moment nog maar € 221,- aan giften binnen gekomen. Het ziet er naar uit dat we dus budget van andere projecten moeten gaan afsnoepen om het Online Bijbel Basispakket in leven te houden. Dat lijkt ons niet de bedoeling. Help je mee met je donatie?Een persoonlijk woord van de uitgever

Soms maak je toevalligheden mee die wel heel bijzonder zijn. Deze week overkwam mij zoiets. Het begon anderhalve week geleden toen ik een mailtje kreeg van een collega. Het ging over het omzetten van achternamen met een trema. Veel administratieve programma's kunnen daar niet goed mee overweg. Duitse namen hebben vaak een trema. Dat werd een hele technische discussie tussen ons. Op een gegeven moment gaf ik als voorbeeld de naam van een klant in Nederland. Hij heeft de ü in zijn achternaam. Zomaar voor mij een willekeurig voorbeeld. De beste man had ik al lang niets meer van gehoord. En juist 10 minuten later kwam er een gift binnen voor het Online Bijbel Basispakket. Juist ja van diezelfde man met de ü in zijn achternaam. Toevallig he?

Deze week, een week later dus, werkte ik aan de uitbreiding van OLB-downloads.org. Ik was bloggers aan het benaderen met de vraag of ze deel wilden nemen aan een affiliate-programma? Juist op dat moment kreeg ik een mailtje binnen van een organisatie die zich blijkbaar ook bezighoud met affiliate-programma's. Ooit had ik bij hen ergens een vinkje aan laten staan waardoor mensen zich konden aanmelden als affiliate. Al die jaren had daar nog nooit iemand op gereageerd. Ik wist het zelfs niet eens meer. De aanmelding kwam van ... jazeker dezelfde man met de ü in zijn achternaam. Juist op het moment dat ik er voor het eerst van mijn leven actief mee bezig was gebeurde het. Toevallig he? 

Maar wat nog veel meer toevallig is: twee keer achter elkaar, twee keer dezelfde man, precies een week later.

een vriendelijke groet van,

Peter van der Schelde
uitgever