vrijdag 8 december 2017

Tekst en Uitleg Praktisch Bijbelverklaring

Tekst en Uitleg

Praktische Bijbelverklaring


Bijzonder praktische bijbelverklaring beperkt beschikbaar


  • Tekst en Uitleg doet wat de titel beloofd
  • Een persoonlijk woord van de uitgever


Tekst en Uitleg doet wat de titel beloofd

Bijbeltekst en duidelijke uitleg. Bijzonder praktisch in gebruik. 

De serie Tekst en Uitleg verscheen in de eerste helft van de twintigste eeuw. Eindredactie van het Nieuwe Testament was in handen van prof. dr. A. van Veldhuizen, die ook betrokken was bij de totstandkoming van de nieuwe vertaling van de Bijbel.

De opzet van dit praktische commentaar is dat er eerst voor ieder bijbelboek een Inleiding wordt gegeven. Vervolgens de tekst van het bijbelboek. Hierbij is de tekst een vertaling uit het Grieks van de auteur. Veel van deze vertalingen hebben ook gediend als basis voor de nieuwe vertaling die in 1951 verscheen. het is dan ook bijzonder interessant om deze vertaling van de auteur te vergelijken met de uiteindelijke tekst uit 1951. In het laatste en tevens grootste deel van het boek volgt de Uitleg vers voor vers.

Importantia kon een grote partij boeken uit deze serie te pakken krijgen en daaruit een paar complete sets samenstellen. De beschikbaarheid is dus beperkt. Hier verkrijgbaar >>


Een persoonlijk woord van de uitgever

Het afgelopen jaar heb ik veel werk verricht aan de voorbereidingen van een nieuw commentaar op de bijbel. Eerst heb ik onderzoek gedaan naar commentaren die in de loop van de 20ste eeuw verschenen. Voor mijn eigen studie greep ik steeds naar deeltjes uit de serie Tekst en Uitleg. Bijzonder handzaam, goed te volgen en zeker niet oppervlakkig. Gaandeweg merkte ik dat het concept dat ik graag zou willen ontwikkelen sterk zou overeen kunnen komen met deze serie uit het begin van de twintigste eeuw.  Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen Tekst en Uitleg als basis te gaan gebruiken en met een revisie te komen van deze serie.

Daarvoor moet heel wat werk verzet gaan worden. En er zal zeker nog wel een aantal jaren overheen gaan voordat alle elf de delen voor het nieuwe testament gereed zijn. Maar ondertussen kon ik wel een grote partij van deze boeken krijgen. Ik heb niet getwijfeld en ze gekocht. Niet om zelf te houden, maar om andere mensen blij mee te maken. Uit deze partij heb ik een aantal complete series kunnen samenstellen. Voor die mensen die willen beschikken over een goed commentaar op het nieuwe testament zijn ze beschikbaar via de website van Importantia.

een vriendelijke groet van,

Peter van der Schelde
uitgever